Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'AB terörle mücadelede Türkiye’nin arkasında durmuyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'AB terörle mücadelede Türkiye’nin arkasında durmuyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Ahmet Berat Çonkar, AB’nin terörle mücadelede Türkiye’ye destek vermekten kaçındığını söyledi.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Ahmet Berat Çonkar, AB’nin terörle mücadelede Türkiye’ye destek vermekten kaçındığını söyledi.

Türkiye-AB KPK Eşbaşkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Çonkar, beraberindeki heyetle Strazburg'da toplanan Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yaptıkları temasları AA'ya değerlendirdi.

Türk heyetinin aralarında AP Türkiye Raportörü Kati Piri ve Yeşiller Eşbaşkanı Rebecca Harms’ın da bulunduğu bir çok Avrupa parlamenteri ile görüştüğünü anlatan Çonkar, Türkiye ile AB arasında son günlerde gerçekleşen sığınmacı krizine dair zirve, terörle mücadele, Türkiye İlerleme Raporu ve güncel konular hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Görüşmelerin genel olarak olumlu geçtiğini dile getiren Çonkar, "Türkiye’nin terörle mücadelesinde haklı olduğu vurgulanıyor ama sonraki süreçlerde, bizim teröre karşı vermiş olduğumuz mücadelenin arkasında durulmuyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri ile de geçtiğimiz günlerde yayımlanan Türkiye İlerleme Taslak Raporu’nu ele aldıklarını anlatan Çonkar, "Taslak rapor üzerinde verilen değişiklik önergeleri 550’nin üzerinde ve bunların yüzde 90’ı raporu Türkiye’nin aleyhinde ve olumsuz bir şekilde değiştirecek önergeler" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...