Afganistan'ın Türkiye Büyükelçisi Ceyhun'dan Taliban'a çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Afganistan'ın Türkiye Büyükelçisi Ceyhun'dan Taliban'a çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ceyhun, Taliban’a "Eğer siz Afganistan’da barışı görmek istiyorsanız kendinizi terörist gruplardan ayırın" çağrısında bulundu.

Afganistan’ın Türkiye Büyükelçisi Amanullah Ceyhun, ülkesindeki hükümetin her zaman barıştan yana olduğunu belirterek, “Afganistan Taliban’a 'Gelin masaya oturalım, sorunları çözelim' çağrısı yaptı” dedi.

Ceyhun, Afganistan’da Taliban’dan başka Pakistan Talibanı, Özbek, Tacik, Çeçen grupları, El Kaide ve DAEŞ’in olduğunu belirterek, terör örgütlerinin Afganistan’ı merkez olarak kullandıklarını, asıl hedeflerinin ise Afganistan değil diğer ülkeler olduğunu söyledi.

Taliban’ın Afganistan’ı terör örgütleri için emin bölge olarak görmek istediğine dikkati çeken Ceyhun, “Biz her zaman şunu söylüyoruz, ‘(Taliban’a) Eğer siz Afganistan’da barışı görmek istiyorsanız kendinizi bu terörist gruplardan ayırın” diye konuştu.

Afganistan, Pakistan, Çin ve ABD’den oluşan Koordinasyon Konseyinin başlattığı görüşmelerden sonuç alınmasını istediklerinin altını çizen Ceyhun, ülkesinin ön şart olarak Taliban’ın masaya gelmesini istediğini söyledi.

Ceyhun, “Taliban masaya gelmezse görüşmelerin sürmesi mümkün görünmüyor. Pakistan, Çin ve ABD’nin bu konuda desteklerini istiyoruz. Bu görüşmelerin olması ve bir neticeye varılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...