'Askeri harekatın planı şimdiden hazır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Askeri harekatın planı şimdiden hazır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Musul İl Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Beyati: 'Askeri harekatın planı şimdiden hazır' dedi. Beyati, Öngörüme göre operasyona yaklaşık 50 bin asker katılacak' söyledi.

Musul İl Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı  Muhammed İbrahim el-Beyati, terör örgütü DAEŞ'in elindeki kentin geri alınması  için askeri planın hazır olduğunu bildirdi.  Beyati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in kontrol ettiği Musul kentinin geri alınması için hazırlıklar gece-gündüz aralıksız devam ediyor. Muhtemel askeri harekatın planı şimdiden hazır. Bu önemli operasyonun başarılı olması halinde Irak ve bölgenin birçok sorunu çözülecek" ifadelerini kullandı. Söz konusu planın sekiz kısma ayrıldığını ve operasyonun kademeli şekilde ilerleyeceğini belirten Beyati şu bilgileri verdi:

'50 BİN ASKER KATILACAK'
"Öngörüme göre operasyona yaklaşık 50 bin asker katılacak. Irak ordusuna bağlı iki tugay, Peşmerge güçleri, anti terör timleri, Musul düştükten sonra kenti terk eden 7 bin polis ve bazı gönüllü savaşçılar yer alacak."
DAEŞ'in Irak'ın Salahaddin ve Enbar illerinde ağır darbeler alarak elinde tuttuğu bölgelerden çekilmek zorunda kaldığını aktaran Beyati, "Peşmerge güçlerinin Kürdistan bölgesi sınırlarında güçlü bir savunma yapması, örgütün üst düzey sorumlularının Suriye'ye kaçmasına yol açtı. Kent içerisinde şu anda yaklaşık 5 bin militanın olduğunu tahmin ediyorum" dedi. Beyati, Musul'la ilgili askeri planın yanında operasyonun ardından kentin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve kenti terk edenlerin dönüşünü sağlamak için yerel ve idari sorumluların da sivil bir planı olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...