Suriye'de kısmi ateşkesten bu yana 435 ihlal

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de kısmi ateşkesten bu yana 435 ihlal

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana 435 ihlalin tespit edildiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı'ndan (SNHR) yapılan yazılı açıklamada, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 12 gün içinde 435 ihlalin gerçekleştirildiği belirtildi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları ABD ve Rusya, çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 00.00'dan itibaren başlaması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. 

BM Güvenlik Konseyi de 26 Şubat gecesi aldığı kararla, Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oy birliğiyle kabul etmiş, kararda, insani yardım konvoylarının en kısa yoldan bir an önce ihtiyaç içindeki halka ulaştırılmasının temin edilmesi talep edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...