Jill Biden Ürdün'de Zateri Kampı'nı ziyaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Jill Biden Ürdün'de Zateri Kampı'nı ziyaret etti

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Zateri Kampı'nı ziyaret etti.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a eşlik eden eşi Jill Biden, Ürdün'ün Mafrak kentinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı Zateri Kampı'nı ziyaret etti.

Zateri Kampı yetkililerinden, sığınmacılara sunulan yardım hizmetleri ile göz okuma sistemi gibi Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından temin edilen yeni cihazlarla ilgili bilgi alan Biden, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonuna (UNICEF) bağlı Temkin Eğitim ve Kültür Enstitüsü'ndeki Suriyeli öğrencilerle bir araya geldi.

Jill Biden, kampta yaşayan bazı aileler ile kendilerine sunulan hizmetler hakkında görüştü.

Zateri Kampı'ndan önce el-Fedyen İlkokulunu ziyaret eden Biden, Suriyeli ve Ürdünlü çocukların halk oyunu gösterisi ile karşılandı.

Ortadoğu turu kapsamında öncelikle Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden Joe Biden, dün de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti. Biden bugünkü Ürdün ziyareti kapsamında ise Kral 2. Abdullah'la görüşmüştü.

Suriye ile 375 kilometre sınırı bulunan Ürdün'de, 618 bini Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine (UNHCR) kayıtlı 1 milyon 300 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Mafrak kentinin yüzde 88'ini de Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu kaydediliyor.

Ürdün'de Zateri, Ezrak, BAE, Bahçe ve Cyber City Kampı olmak üzere Suriyeli sığınmacıların iskan edildiği 5 kamp bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...