Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'DAEŞ'in füzelerinin kimyasal silah içerdiğine inanıyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'DAEŞ'in füzelerinin kimyasal silah içerdiğine inanıyorum'

DÜNYA Haberleri  / AA

Tazehurmatu Devlet Hastanesi Başhekimi Haydar, "DAEŞ'in iki gün önce Beşiri köyünden kasabamıza attığı havan mermileri ve katyuşa füzelerinin kimyasal silah içerdiğine inanıyorum" dedi.

Irak'ın Kerkük kentinde bağlı Tazehurmatu'ya terör örgütü DAEŞ'in düzenlediği saldırının ardından kasaba sakinlerinin, kimyasal silaha bağlı şikayetler nedeniyle hastaneye gelmeye devam ettikleri belirtildi.

Tazehurmatu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmed Haydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in iki gün önce Beşiri köyünden kasabamıza attığı havan mermileri ve katyuşa füzelerinin içerisinde kimyasal silah içerdiğine inanıyorum. Saldırının üzerinden iki gün geçmesine rağmen, vatandaşlarımız çeşitli şikayetlerden dolayı hastaneye akın ediyor" dedi.

"Hastalar cilt yanması, göz kızarması ve nefes darlığından şikayetçi"

Saldırının etkisinin birkaç gün daha devam edeceğini aktaran Haydar, hastaneye gelen kasaba sakinlerinin çoğunun cilt yanması, göz kızarması ve nefes darlığından şikayet ettiğini söyledi.

Söz konusu hastanede ambulans şoförü olarak görev yapan Salah Devlet ise "Havan ve katyuşaların düştüğü bölgeden uzaktım ancak olaydan etkilenen kişileri gidip, getirmek zorunda kalınca, o ortamın havasını soludum. Şu anda nefes darlığı çekiyorum" şeklinde konuştu.

Kerkük İl Valisi Necmeddin Kerim, önceki gün terör örgütü DAEŞ'in, elinde tuttuğu Beşiri köyünden Tazehurmatu kasabasına içerisinde bir tür kimyasal madde içeren havan mermisi ve katyuşa füzeleri ile saldırdığını belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...