Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mesut Barzani: Ne İran ne Ankara...

Mesut Barzani: Ne İran ne Ankara...

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Mesut Barzani bağımsızlık referandumu ile ilgili sert açıklama yaptı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesut Barzani, IKBY'de bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Barzani, "Daha önce de belirtmiştim, eğer bu sefer kanımız dökülürse bağımsızlık için olacaktır. Bu yüzden bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi gerekiyor" dedi.
Barzani, Erbil'de KDP'nin 19’uncu Kadro Eğitim Devresi'ndeki mezunları için düzenlenen törende konuştu.
Konuşmasında uzun bir süredir gündeme getirdiği bağımsızlık konusuna değinen Barzani, "Şu ana kadar verilen bedellerin heder olmasına izin vermeyeceğiz. Bağımsızlık bizim hakkımızdır, bunun için mücadele ettik ve vazgeçmeyeceğiz. Kimin ilan edeceği önemli değil. Eğer bir çocuk bile ilan ederse ellerine sağlık diyeceğiz. Oğlumun kanı neden döküldü diye soran bir şehit annesine cevap verebilmemiz için bu işe el atanlara destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Bağımsızlığa karşı çıkan bazı kişilerin bölgede mevcut olmasına şaşırdığını belirten Barzani, "Ne İran’a gidip bir şey derim, ne de Ankara’ya gidip onların gönlüne göre konuşurum. Amerika’da da söyledim, biz sadece kendi davamızın sahibiyiz. Bağımsızlık için ya bu kez hepimiz yok olacağız ya da kanımız pahasına başaracağız" şeklinde konuştu.
"Savaşta önemli olan zaferdir"
IŞİD ile savaşın bitmediğini, örgüt Musul’da olduğu sürece bunun Erbil ve Duhok için de tehdit oluşturduğunu vurgulayan Barzani, şunları kaydetti: "Bütün dünya IŞİD’i nasıl bozguna uğrattığımıza şahittir. Çatışmaların başında bazı bölgeleri kaybetmiş olmamız ölçüt değildir. Savaşta önemli olan zaferdir çünkü kaybettiğimiz bölgelerin hepsini Peşmerge Güçleri koalisyonun desteğiyle geri aldı.”
Yolsuzlukla mücadele ve reform konularına da değinen Barzani, "Reform yapmazsak yok oluruz. Reform atağında bize bilgi verecek, yardım edecek herkese teşekkür ediyoruz. Hükümet ve Temiz Eller Komisyonu ile reform konularını görüştük ve yaklaşık 20 dosya oluşturduk. Üzerinde çalışılırsa iyi olur, çalışılmazsa kendim gidip başında bizzat duracağım" dedi.
"Durum asla eskisi gibi olmayacak"
IKBY Başkanı Barzani, bölgenin içerisinde olduğu ekonomik krizi atlatacaklarını ve kendilerinden emin olduklarını belirterek, "Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile krizin çözümü için bir mekanizma oluşturacağız ve durum asla eskisi gibi olmayacak. Bu krizin asıl nedeni gereksiz yere yapılan kadrolaşmadır. Sanayi ve tarım alanlarında yeni iş imkanları oluşturulacaktır" diye konuştu.
Barzani konuşmasının sonunda, “Reformlara kendi evimizden başladık, hiç kimseyi görmezden gelmeyeceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...