Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Filistinli ailelerin sürgün edilmesi çok riskli bir adım'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Filistinli ailelerin sürgün edilmesi çok riskli bir adım'

DÜNYA Haberleri  / AA

Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, İsraillilere karşı eylem düzenleyen Filistinlilerin ailelerinin sürgün edilmesinin çok riskli bir adım olduğunu belirtti.

Ebu Asab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçleriyle 2 gün önce girdiği silahlı çatışmada öldürülen Fuad Ebu Receb'in aile fertlerinin İsrail emniyet birimleri tarafından sorgulandığını, ardından da Kudüs'te ikamet etmek için gerekli izinleri olmadığı iddia edilerek kız ve erkek kardeşlerinin Batı Şeria'ya sürüldüğünü kaydetti.

Ebu Asab, bu uygulamanın çok riskli olduğu uyarısında bulundu.

Fuad Ebu Recep, 2 gün öne Kudüs'teki Selahaddin Caddesi'nde İsrail güçleriyle girdiği silahlı çatışmada öldürülmüştü.

İsrailli milletvekilleri de bir süre önce meclise İsraillilere karşı eylem yapan Filistinlilerin Gazze Şeridi'ne sürülmesini öngören bir kanun taslağı sunmuştu.

Yahudi yerleşimciler, geçen yılın temmuz ayı sonunda Nablus'ta Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Olayın başlattığı gerginlik, İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle giderek artmıştı.

Geçen yılın ekim ayından bu yana hemen hemen her gün, "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...