Çavuşoğlu açıkladı: 'Rusya ile Nisan'da bir yumuşama bekliyoruz'

Düzenleyen:
Çavuşoğlu açıkladı: 'Rusya ile Nisan'da bir yumuşama bekliyoruz'

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya ve Türkiye arasında yaşanan gerginliğe karşın Nisan ayında bir yumuşama beklediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus Türk İşadamları Birliği heyetini Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’nda kabul etti. Gazetem'de yer alan habere göre, Rusya’dan giden iş dünyası, yaşanan sıkıntıları ve çözümde üstlenebilecekleri her türlü göreve hazır olduklarını belirtirken, Dışişleri Bakanı ise iş adamlarına yaşanan gerginliğin uzun sürmeyeceğini belirtti.
 
“ÜZÜNTÜMÜZÜ BELİRTTİK, BÖYLE OLSUN İSTEMEDİK”
 
24 Kasım’da yaşanan uçak olayından sonra iki ülke arasında gerginleşen ilişkilerde daha fazla tırmanma olmasın diye gayret gösterdiklerini anlatan Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:
 
“Cumhurbaşkanımız hemen görüşmek istedi ama Sayın Putin cevap vermedi. Üzüntümüzü belirttik, böyle olsun istemedik. Bu olumsuz süreçten nasıl çıkarız diye ortak komisyon oluşturalım dedik, yine cevap gelmedi. Türkiye elbette kendini savunacaktır. Biz yüzde yüz haklıyız. Olmasaydı daha iyiydi. Tüm dünya bizi takdir ediyor. ‘Türkiye olgun bir devlet gibi davranıyor’ diyor. Biz hiçbir zaman dolduruşa gelmedik. Avrupa uygularken biz Rusya’ya yaptırım uygulamadık. Sonuçta sakinleşme var. Bizim görevimiz diplomatik kanalları işletmek. Nisan ayında biraz daha yumuşama olmasını bekliyoruz.”
 
“SİYASETİN DE TİCARETİN DE RİSKİ VAR”
 
Bakan Çavuşoğlu, RTİB üyelerine yönelik tavsiyelerini de anlattı. Çavuşoğlu, “Bana kalırsa sabırlı olacak, çalışacaksınız. Siyasetin de ticaretin de riski var. Sizler tecrübelisiniz. Ben iş adamı olsam sonuna kadar giderim, pes etmem” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...