Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Berlin Teknik Üniversitesinde 50 yıllık mescit kapatılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Berlin Teknik Üniversitesinde 50 yıllık mescit kapatılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Berlin Teknik Üniversitesinde yaklaşık 50 yıllık mescidin kapatılmasından önce spor salonunda son cuma namazı kılındı.

Berlin Teknik Üniversitesinde yaklaşık 50 yıldır kullanılan mescidin 14 Mart itibariyle kapatılacağı kararının ardından öğrenciler, yıllardır tahsis edilen spor salonunda son cuma namazı kılındı.

Müslüman öğrenciler ve üniversite çalışanları, cuma namazı sonrasında, üniversite yönetiminin mescidin kapanması ve cuma namazı için spor salonu tahsisine son verme kararına tepki gösterdi.

Üniversitede 4 Müslüman dernekten biri olan Yemeli Öğrenciler Derneğinden Hashem Al-Kuhlani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mescidin yaklaşık 50 yıldır hizmet verdiğini ve spor salonunun da 20 yılı aşkın bir süreden beri cuma namazları için tahsis edildiğini anımsatarak, üniversite yönetiminin böyle bir karar almasını çok üzücü bulduğunu belirtti.

“Üzüntülüyüz, kızgınız ve karardan memnun değiliz"

Şimdiye kadar üniversitede mescit ve cuma namazı konusunda hiçbir sorunun yaşanmadığını ifade eden Al-Kuhlani, “Üzüntülüyüz, kızgınız ve karardan memnun değiliz. Üniversite yönetimiyle her zaman açık bir şekilde konuştuk. Görüşmelerimizi sürdürmek ve olası sorunları çözmek istiyoruz. Ancak biz kapalı kapılar, gözler ve kulaklarla karşılaşıyoruz. Toplumun eliteri olarak görülen bu insanların böyle karar vermesi çok yazık” dedi.

Müslümanlar olarak geri adım atmayacaklarını vurgulayan Al-Kuhlani, "Namazlarımızı kılacağız. Yasal, barışçıl ve meşru olan tüm araçlar bize açık. Bunları kullanmaya da hazırız. En iyi adım, görüşmelerin devam etmesi ve üniversite yönetimiyle bir çözüm bulunması olur" şeklinde konuştu. 

Cuma namazı için üniversiteden en yakın camiye gitmenin en az bir saat alacağını ve bunun öğrencilerin derslere girmesini engelleyeceğine işaret eden Al-Kuhlani, gelecek hafta da cuma namazının üniversitede kılınacağını, ancak nerede eda edileceğini bilmediğini kaydetti.

Almanya’da son dönemde Essen, Dortmund, Darmstadt ve Berlin'deki diğer üniversitelerde de bazı mescitler kapatıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...