Türkmenler 'özgürlük' umudunu yitirmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkmenler 'özgürlük' umudunu yitirmiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyeli Bayırbucak Türkmenleri, 5'inci yılını dolduran iç savaşta, "Esed'siz Suriye" umutlarını sürdürüyor.

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, AA muhabirine, 6'ncı yılına girilen iç savaşta, yarım milyona yakın insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Her gün onlarca insanın ölmeye devam ettiğinin altını çizen Vezir, "Millet olmadan devlet olmaz. Bizi yok ederek nasıl devlet kuracaklar? Halk, muhalefetle beraber. Daha önce de çok ülkeler geldi gitti bu topraklara, ancak hiçbiri barınamadı. Çünkü bu topraklar bizim. Özgürlüğe, devrime inancımız olmasa, bu kadar insan savaşta ölmez. İnancımız olmasa insanlar kendini ölüme atmaz" dedi. 

"Destek olmasaydı Esed düşmüştü"

Sultan Abdulhamit Han Tugayı Türkiye Temsilcisi Tahsin Hoşkar da başlarda, ülkelerinde iç savaşın bu kadar uzun süreceğinin akıllarının ucundan bile geçmediğini belirtti.

Yaklaşık 2 yılın sonunda uzun süreceğini tahmin etmeye başladıklarını aktaran Hoşkar, "Bu devrim ilk günlerde sadece Suriye halkının, diktatör Esed rejimine karşı başlattığı bir hareketti. Normal süreçte gitseydi Esed düşmüştü. Ancak Suriye üzerinde büyük oyunlar oynandı. İran, Hizbullah ve son olarak da Rusya'nın dahil olması, büyük olan sorunu devleştirdi" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...