İsrail'den Filistinlilere 'sosyal medya gözaltısı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'den Filistinlilere 'sosyal medya gözaltısı'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail yönetimi, Facebook'taki paylaşımları nedeniyle ekim ayından bu yana yaklaşık 150 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail yönetiminin, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da ekim ayından bu yana yaklaşık 150 Filistinliyi sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki paylaşımları nedeniyle gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esir İşleri Yüksek Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail yönetimi tarafından, ekim ayından bu yana, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, ifade ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde çeşitli paylaşımlarda bulunan yaklaşık 150 Filistinli gözaltına alındı" denildi.

Bu kişilerden bazıları hakkında "toplumu tahrik ettikleri suçlaması" ile iddianame hazırlanırken, bazılarının durumunun ise "idari tutukluluğa" çevrildiği ifade edildi.

Gözaltıların Kudüs'te yoğunlaştığına işaret edilen açıklamada, bu kişilerin Facebook'ta, öldürülen veya tutuklanan Filistinlilerle dayanışmayı ifade eden yazılar veya resimler paylaştığı aktarıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...