Barzani sonunda isyan etti

Barzani sonunda isyan etti

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesut Barzani, Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'yi kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme  sırasında Erbil-Bağdat arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler, terör örgütü  DAEŞ'e karşı yürütülen mücadele ve ülkenin güvenlik durumunun ele alındığı  belirtildi.
 
Açıklamada Barzani'nin "Irak'ın esas sorunları sadece güvenlik ve  ekonomik değildir, bununla birlikte ülke içerisindeki unsurlar arasında  güvensizliğe yol açan siyasi sürecin başarısızlığa uğramasıdır. Bu yüzden modern  ve günümüz şartlarına uyacak şekilde, Irak'taki tüm unsurların cesurca ülkenin  içerisinde olduğu gerçekliği göz önünde bulundurarak birbirleriyle diyaloğa  geçmesi gerekiyor" ifadelerine yer verildi.
''BAĞDAT BİZE EL UZATMIYOR''
 
Açıklamaya göre, Irak merkezi hükümeti ve Kürt bölgesinin ortak bir  düşmana karşı mücadele verdiğini vurgulayan Barzani "Ortak bir düşmanla mücadele  ederken Bağdat bize yardım eli uzatmıyor. Birçok alanda bize engel çıkarıyor"  ifadesini kullandı.
 
Irak'ta çok katılımcı bir sistemin başarısızlığa uğradığının altını  çizen Barzani, federalizmin ülkenin sorunlarına çözüm getireceğine inandıklarını   ancak tecrübelerinin bunun da çözüm getirmediğini ispatladığını savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...