Başbakan Davutoğlu Merkel ile görüştü

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu Merkel ile görüştü

DÜNYA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Alman mevkidaşı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Almanya'nın talebi üzerine gerçekleşen görüşmede 7 Mart'ta düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nin sonuçları ve 18 Mart'ta gerçekleşecek Türkiye-AB zirvesinin hazırlıkları ele alındı.
Davutoğlu 18 Mart tarihli Zirve'den beklentileri Merkel ile paylaştı. Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisi rejiminin yürürlüğe girişi, AB ile müzakereye açılması beklenen yeni fasıllar, yasadışı göçle mücadele, geri-kabul ve yeniden yerleştirme prosedürlerine ilişkin konularda Davutoğlu, Merkel'e hayata geçirilmesi beklenilen modaliteleri aktardı.
Tüm bu konular bağlamında, başta Almanya olmak üzere, AB ülkelerinin Türkiye ile işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki iradesini teyid eden Merkel, 8 Mart Zirvesine ilişkin hazırlıklara ilişkin kapsamlı bilgiler verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...