Çubarov: Kırım'ın dünya siyasetinde gündemde yer alması gerekir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çubarov: Kırım'ın dünya siyasetinde gündemde yer alması gerekir

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rıfat Çubarov, "Kırım ve Kırım Tatar sorunlarının dünya siyasetinde, Ukrayna’da gündemde yer alması gerekir" dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Rıfat Çubarov, Kırım meselesinin ikinci plana atılması halinde yarımadada Rus yönetiminin Kırım Tatarlarına baskılarının artacağını söyledi.

“Uluslararası güvenliğe tehdit olarak Kırım’ın askerileştirilmesi” konulu konferansta konuşan Çubarov, Kırım’da işgal yönetiminin Kırım Tatarları üzerinde baskılarını sürdürdüğünü belirtti.

Çubarov, Kırım’ın işgalden kurtarılmasıyla ilgili uluslararası zeminde görüşmeler yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Kırım’ın geri alınması için Rusya’yı bu uluslararası masaya oturmaya zorlamamız gerekiyor” dedi. 

Dünyada politika üreticilerinin tamamının, Rusya’nın Kırım’da küresel güvenlik için tehdit oluşturduğundan şüphesi olmadığını dile getiren Çubarov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle, Kırım ve Kırım Tatar sorunlarının dünya siyasetinde, Ukrayna’da gündemde yer alması gerekir. Biz de mümkün olduğu kadar politikacıları bu sorunla uğraşmaya zorluyoruz. Aktivistlerin ablukaları ve eylemleri sayesinde Kırım meselesi gündeme taşındı. Şimdi bu konunun gündemde kalmasını sağlamalıyız”

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...