HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'DAEŞ işlediği suçların cezasını en ağır şekilde alacaktır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'DAEŞ işlediği suçların cezasını en ağır şekilde alacaktır'
Barzani, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Başkanı Barzani, terör örgütü DAEŞ işlediği suçlardan dolayı en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, terör örgütü DAEŞ işlediği suçlardan dolayı en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

Barzani IKBY'nin Duhok kentinde resmi bir törenle açılışı yapılan Duhok-Amerikan Üniversitesinde konuşma yaparak, terör örgütü DAEŞ'in Yezidiler'e karşı işlediği suçlara değindi.

Günümüz dünyasında insanlığa karşı işlenen en vahşi suçlarından bir tanesinin Yezidiler'e yapıldığını belirten Barzani, "Yezidi yakınlarımızın başına gelen soykırım, derin bir yaradır. Yezidi erkek ve çocukların toplu bir şekilde katledilmesi, kadınlarının kaçırılıp köylerinin yıkılması ve Ninova ovasındaki Hristiyan kardeşlerimize DAEŞ tarafından yapılan suçlar hiçbir zaman unutulmayacağı gibi, yaraları da kolay bir şekilde iyileşmeyecektir" dedi.

"Şüphesiz DAEŞ, işlediği suçların cezasını en ağır şekilde alacaktır" diyen Barzani, "Biz de tüm imkanlarımızla Yezidilerin yaralarını sarıp, geri dönüşlerini sağlamaya çalışacağız. DAEŞ'e vurulan en büyük darbelerden bir tanesi Şengal'in (Sincar) geri alınmasıydı. Bu merasim vesilesiyle uluslararası toplumundan özellikle DAEŞ'in yıktığın bölgelerin yeninde inşası ve geri dönüş yardım eli uzatmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ'in elindeki Yezidilerin kurtarılması sürecinin devam ettiğinin altını çizen Barzani, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"DAEŞ'in elinden şuana kadar 2 bin 426 Yezidi kurtarıldı ve diğerlerinin de geri getirilmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor. Bugün bile 5'i kadın 14 Yezidi başarılı bir şekilde kurtarılıp, güvenli bir bölgeye getirildi. Yezidilerin başına gelen felaketin 'soykırım' olarak tanınması için de uluslararası anlamda önemli adımlar atıldı ve atılacaktır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...