'Suriye'deki Rus gücünün azaltılması koşulları eşitleyecek'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'deki Rus gücünün azaltılması koşulları eşitleyecek'

DÜNYA Haberleri  / AA

Putin'in danışmanı Peskov, "Suriye'deki Rus askeri gücünün azaltılması müzakere sürecine fayda sağlayacak ve koşulları eşitleyecek" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı Dmitri Peskov, Suriye'deki Rus askeri varlığının azaltılmasının müzakere sürecine fayda sağlayacağını ve koşulları eşitleyeceğini savundu.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de geçici çatışmasızlık anlaşması sağlandıktan sonra Rus uçaklarının uçuşlarının azaldığını, bu nedenle orada daha fazla uçak bulundurmanın anlamının kalmadığını söyledi.

Suriye'deki güçlerin azaltılması kararında oradaki Rus askeri yetkililerin raporlarının da etkili olduğunu dile getiren Peskov, kararın herhangi bir pazarlık konusu yapılmaksızın Putin tarafından alındığını öne sürdü.

Putin'in konuyu sadece Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüştüğünü ve bu görüşmede Esed'in kaderinin müzakere edilmediğini belirten Peskov, Suriye'deki Rus askeri varlığının azaltılmasının "müzakere sürecine fayda sağlayacağını ve koşulları eşitleyeceğini" savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...