Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah arasındaki işbirliği değişmeyecek'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah arasındaki işbirliği değişmeyecek'

DÜNYA Haberleri  / AA

İran lideri Hamaney'in Başdanışmanı Velayeti "Rusya'nın Suriye'de kuvvetlerini azaltması İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah gibi müttefik güçler arasındaki genel işbirliğini değiştirmeyecek" dedi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltmasının, İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah gibi müttefik güçler arasındaki genel işbirliğini değiştirmeyeceğini söyledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Velayeti, başkent Tahran'da Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad ile bir araya geldikten sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararıyla ilgili bir soru üzerine Velayeti, "Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltması, İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah gibi müttefik güçler arasındaki genel işbirliğini değiştirmeyecek. Ruslar, Suriye'de kendi üslerinin olduğunu ve sadece hava kuvvetlerinin sayısını azaltacaklarını ama herhangi bir durumda gerektiği zaman teröristlerle mücadeleye katılacaklarını vurguladılar" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...