Abdurrahman Mustafa: Rusya'ya çekilmesi için taviz verilmiş olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Abdurrahman Mustafa: Rusya'ya çekilmesi için taviz verilmiş olabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararına ilişkin, "Rusya'nın bir takım istekleri var ve istediğini de almış gibi geliyor" dedi.

Kararın Türkmenler açısından sevindirici olduğuna dikkati çeken Mustafa, şunları söyledi: 

"Rusya, Türkmen Dağı'nda, Azez'in etrafında, Humus ve Hamas kırsalında Türkmenleri hedef alıyordu. Esed'in Türkmenlere karşı yapamadığını Rusya yapıyordu. Köylerimizden, yerimizden, yurdumuzdan bizi söküp attılar ve demografik yapıyı değiştirdiler. Bu kararı olumlu karşılıyoruz, Türkmenler açısından sevindirici çünkü böylece Türkmenleri hedef alan mekanizmalar biraz daha azalmış olacak."

Mustafa, Rusya'nın bu kararının siyasi açıdan ise iyi değerlendirilmesine işaret ederek, "Rusya'nın bir takım istekleri var ve istediğini de almış gibi geliyor. Bunun Suriye halkının çıkarına olan bir anlaşma olduğunu sanmıyorum. Çok da sevindirici yanı yok. 'Esed'i size teslim ettim, ben gidiyorum' anlamına gelmiyor" diye konuştu. 

"Rusya'ya tavizler verilmiş olabilir"

Rusya'ya uluslararası çıkarları konusunda bir takım tavizler verilmiş olabileceğini ifade eden Mustafa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ukrayna konusunda Rusya'ya taviz verilmiş olabilir. Bu kararın ayrıca ekonomik boyutu var: Petrol fiyatlarının düşmesi, Katar ve Arabistan ile görüşmeler, İran faktörü ve Kırım meselesi de var. Rusya kendi çıkarlarının bir kısmı üzerinde anlaşmış gibi gözüküyor. Suriye'de hasat zamanı, uluslararası güçlerin ektiklerini biçme zamanı ve şu anda da belki de bu gerçekleşiyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...