Kuzey Kore ABD vatandaşını 15 yıl hapse mahkum etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kuzey Kore ABD vatandaşını 15 yıl hapse mahkum etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Kore Yüksek Mahkemesi, Pyongyang yönetimine karşı düşmanca faaliyet içinde bulunmak suçlamasıyla yargılanan Amerikalı öğrenciyi 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, ABD vatandaşı Otto Warmbier'in, Kuzey Kore ceza kanununun 60. maddesi uyarınca "ABD hükümetinin Kuzey Kore'ye karşı izlediği düşmanca politika çerçevesinde ülkeye turist olarak girdikten sonra halkın birliğini bozmak" suçundan mahkum etti.

Duruşmadan önce gazetecilere gözyaşları içinde açıklama yapan 21 yaşındaki Warmbier, tek suçunun, bir yakınının kilisesine asmak üzere istediği propaganda afişini çalmaya çalışmak olduğunu söyledi.

Virginia Üniversitesi öğrencisi olan Warmbier, afişi götürmesi halinde kendisine 10 bin dolar değerinde kullanılmış bir araba teklif edildiğini ve tutuklanıp geri dönemezse annesine bağış olarak 200 bin dolar para ödeneceğinin vadedildiğini anlattı.

Warmbier, afişi maddi açıdan zor durumda olan ailesine yardım edileceği sözü verildiği için çalmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...