28 yıl sonra kardeşine kavuştu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
28 yıl sonra kardeşine kavuştu

DÜNYA Haberleri  / AA

Halepçe Katliamı'nın 28'inci yılında daha önce ailelerini kaybeden iki kişi, DNA testleri sonucu yakınlarına kavuştu.

Halepçe'de kaybolan çocukların bulunmasından sorumlu Dr. Ferhat Baban, yapılan resmi bir törenle daha önce yapılan DNA test sonuçlarını açıkladı.

Baban, törende yaptığı konuşmada, "Evlatlık adı Barzan Muhammet Fatih (28) ve gerçek adı Alan Tevfik henüz bir yaşındayken Irak-İran sınırında ailesini kaybetti. Daha sonra, İran'ın Kürdistan vilayetinde başka bir aile tarafından evlatlık alınıp büyütülen Tevfik, yaklaşık yedi yıl önce gerçek ailesinin Irak'ta olduğunu öğrendi" dedi.

Ailesini kaybeden Halepçeli diğer çocuğun ismini de açıklayan Baban, "Evlatlık adı İzam Musalyan, gerçek adı Çiya Tayip Ali'dir. Ali, katliam sırasında ailesini kaybetti ve Tahran'daki bir İranlı aile tarafından büyütüldü" şeklinde konuştu.

28 yıl sonra kardeşine kavuştu

Tören sonrası Alan Tevfik, Halepçe katliamında ailesinden kimsenin hayatta kalmadığını öğrenirken, Çiya Tayip Ali ise sadece bir kız kardeşinin yaşadığını öğrendi.

Sonuçları heyecanla bekleyen ailelerin ise gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Dönemin Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in emriyle 16 Mart 1988'de gerçekleştirilen kimyasal saldırı sonucu, İran'a kaçan birçok aile çocuklarını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...