ABD'den kritik Rusya açıklaması!

Düzenleyen:
ABD'den kritik Rusya açıklaması!

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Albay Steve Warren, Suriye'de güçlerini azaltma karanının ardından Rusya'nın bu ülkeden sadece "bir avuç" uçağını çektiğini gördüklerini bildirdi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Albay Warren, Bağdat'tan video-konferans yoluyla Pentagon'daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BİR AVUÇ RUS UÇAĞININ AYRILDI"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'deki askeri güçlerini eksiltme kararının sahadaki yansımalarının sorulması üzerine Warren, "Bir avuç, 8 ila 10 arasında Rus uçağının oradan ayrıldığını gördük" yanıtını verdi.

Warren, kararın ardından Rusların hava saldırılarına devam edip etmediğine yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:

"Rusların son 24 saat içerisinde sorti yaptıklarını gördük ancak herhangi bir saldırı gerçekleştirmediler. Bazı askerlerinin hareketliliğini de gördük ama kayda değer sayıda askerin Suriye'den ayrılması söz konusu değil. Küçük birliklerin toparlandığına dair emareler var."

"AĞIR SİLAHLAR SAHADA BULUNMAYI SÜRDÜRÜYOR"

Bu askerlerin daha çok destek birliği şeklinde olduğunu belirten Warren, ağır silahların ise sahada bulunmayı sürdürdüğü bilgisini paylaştı.

Warren, "Açıkçası onların muharebe gücünde dikkate değer bir azalma görmedik. Bilhassa sahadaki güçleri statik olmayı sürdürüyor, havadaki güçleri kısmen azalmış durumda, hepsi bu" diye konuştu.

Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından Suriyeli muhaliflere karşı saldırılarda "göze çarpan bir azalma" gördüklerini vurgulayan Warren, rejimin Tedmur (Palmira) kenti yakınlarında DAEŞ'e karşı saldırılarına devam ettiğini anlattı.

"REJİM GÜÇLERİ ZAYIFLAMAYA BAŞLAYACAK"

Warren, rejimin şu aşamada sahada "yeterince etkin" olduğunu belirterek, Rusların havadan destek vermeyi seçmesi halinde de rejimin sahada kazanımlar elde etmeyi sürdürebileceğini kaydetti. Warren, ancak Rusların kararının ardından rejim güçlerinin biraz zayıflamaya başlayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...