Putin, kendi çıkarı için Esad’ı feda etti

Düzenleyen:
Putin, kendi çıkarı için Esad’ı feda etti

DÜNYA Haberleri

Uluslararası analistler, “Putin, Esad’ı barışa zorlamak için bu adımı attı. Uzun süredir destek vermeyeceğini de göstermiş oldu” dedi.

Rusya’nın Suriye’den kısmi olarak çekilmesi Şam yönetimini şoke ederken, uluslararası analistlerden de farklı yorumlar gelmeye devam ediyor. Uluslararası analistleri konuşturan İngiliz gazetesi Independent, “Putin artık Esad’ı istemiyor ve kurtulmak istiyor. Çünkü, Suriye yüzünden Putin’in ülkesinde desteği azalıyor. Ekonomisi de zarar görüyor” yorumunu yaptı. Gazete, Batılı diplomatların, Rusya lideri Putin’in Esad’a yönelik tavrını değiştirdiğine inandıklarını bildirdi. Independent gazetesine konuşan Batılı diplomatlara göre Putin, Suriye’de 5 yıldır süren iç savaşa son verecek bir barış anlaşması kapsamında Esad’ı gözden çıkarma niyetinde... Gazeteye konuşan Batılı diplomatların tahmini, “Putin’in Esad’ı feda etmeye hazır olduğu” şeklinde... 
Financial Times ise “Rus lider, Esad’ın uzun vadede bir geleceği olmadığı sonucunu çıkarmış olabilir” dedi. 
“BİR AVUÇ ÇEKİLME”
Bu arada, ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren, “Bir avuç, 8 ilâ 10 arasında Rus uçağının Suriye’den ayrıldığını gördük. Açıkçası Rusların muharebe gücünde dikkate değer bir azalma görmedik. Bilhassa sahadaki güçleri statik olmayı sürdürüyor, havadaki güçleri kısmen azalmış durumda, hepsi bu” dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...