Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'e Yahudi göçü yüzde 38 azaldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'e Yahudi göçü yüzde 38 azaldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yaşadıkları ülkeleri terk ederek İsrail'e göç eden Yahudilerin sayısı bu yılın ilk 2,5 ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 38 azaldı.

İsrail meclisi Knesset'in internet sayfasında yer alan açıklamada, İsrail Göçmen Bakanlığı Genel Direktörü Haviv Katzav'ın bugün meclisteki bir komisyona bu yılki Yahudi göçü oranları konusunda bilgi verdiği belirtildi.

Katzav'ın açıkladığı verilere göre, bu yılın ilk 2,5 ayında İsrail'e göçen Yahudi'lerin oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 azaldı. Knesset'in sayfasında yer alan açıklamada, bazı milletvekillerinin İsrail hükümetini "Yahudi göçünü arttırmak için gerekli adımları atmamakla" eleştirdiği belirtildi.

Yahudi göçü geçen yıl rekor kırmıştı

İsrail'e göç eden Yahudilerin sayısı 2015'te son 12 yılın rekorunu kırarak, 30 bini aşmıştı. İsrail'e en fazla göç edenlerse sırasıyla Fransız, Ukrayna ve Rus Yahudileri olmuştu. Bu sayı 2014 yılında ise 27 bin 500 olarak gerçekleşmişti.

Filistinlilerin yarıdan fazlası vatanlarından sürüldü

Filistinlilerin yarıdan fazlası, 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve zorunlu göçe tabi tutulması sonucu vatanlarından sürüldü. BM'nin 1950 yılında yayımladığı rapora göre, dönemin Filistin nüfusunun yarıdan fazlasını oluşturan 957 bin kişi vatanını terk etmek zorunda kalarak sığınmacı konumuna düştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...