Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Taiz'de son bir haftada 400'den fazla kişi yaralandı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Taiz'de son bir haftada 400'den fazla kişi yaralandı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in Taiz kentinde son bir haftada meydana gelen çatışmalarda 400'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün Yemen sorumlusu Will Turner, örgütün internet sitesinden yayımladığı açıklamada, "Taiz'de, sivillerin yoğun şekilde yer aldığı bölgelerde yaşanan çatışmaların yıkıcı sonuçları olabilir. Örgütün desteklediği hastanelerin acil servislerine son bir haftada 400'den fazla yaralı getirildi" ifadesine yer verdi.

Hastanelerin acil servislerine "hava saldırıları, bombalı saldırılar, silahlı ve keskin nişancıların atışları" neticesi yaralananların getirildiğini belirten Turner, şunları aktardı:

"Taiz'de siviller yaklaşık bir yıldır bölgede devam eden çatışmalardan şikayetçi. Tüm bunlardan önce normal bir hayat yaşayan yaşlı bir adamın çatışmalarda evi yıkılmış, eşi çocuklara su taşıdığı sırada hayatını kaybetmiş, biri felç olmak üzere 4 çocuğu yaralanmış."

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında çatışmalar sürüyor. Ülkenin yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz de şiddetli çatışmalara sahne olurken, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerine saldırıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...