Rusya'nın kararı muhalifler tarafından sevinçle karşılandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'nın kararı muhalifler tarafından sevinçle karşılandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya’nın Suriye'deki askeri güçlerini azaltma kararı, muhalif siviller tarafından "zafer" olarak nitelendirildi.

Başkent Şam'ın banliyöleri İdlib, Halep ve Dera’da "devrimin yıl dönümü" dolayısıyla Rusya ve Esed rejimi aleyhine kitlesel gösteriler düzenlendi. Bazı muhalifler, Rusya'nın ülkede varlığını sağlamlaştırmış olabileceğini, fakat yoğun hava saldırılarına rağmen rejime zafer kazandıramadığını dile getirdi.

"Rusya’nın çekilmesi müminlerin bir zaferidir"

AA muhabirine konuşan Suriyeli ev hanımı Um Semih, ''Rusya buraya işgale geldi. Biz sahada çalıştığımız için kazandık. Onlar da sahada fazla varlık gösteremediler. Bundan dolayı Rusya çekildi. Rusya'nın çekilmesinin ardından bizim devrimimiz devam ediyor. İnşallah Rusya’nın işgalinden sonra elimizden giden bölgeleri de alacağız'' diye konuştu.

İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki bölgede esnaflık yapan Mervan Şefik de kararı çok önemli bulduğunu belirterek, ''Rusya’nın çekilmesi müminlerin bir zaferidir. İnşallah zaferlerimiz devam edecek. İnşallah Suriye'yi Esed'den kurtarırız” dedi.

Rusya'nın kararını şaşırtıcı bulan İdlib'in Maret el Numan ilçesindeki esnaflardan Mustafa Katvan ise ''Rus güçlerinin Halep'ten çekilmesi herkesi şaşkına çevirdi. Bu çekilme devrime yaradı. Rusların rejime desteği yüzünden kaybettiğimiz yerler tekrardan rejimden alınabilir. İnşallah bu Suriye halkı için iyi bir müjde olur'' şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...