Fransa'da EURO 2016 öncesi terör alarmı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'da EURO 2016 öncesi terör alarmı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, EURO 2016'ya üç ay kala ülke genelinde olası terör saldırılarına karşı gereken önlemlerin alınması için tatbikatlar düzenleneceğini açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) üç ay kala ülke genelinde olası terör saldırılarına karşı gereken önlemlerin alınması için tatbikatlar düzenleneceğini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Cazeneuve, terörle mücadele kapsamında önemli bir kısmı Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde gerçekleşecek 75 tatbikat yapılacağını söyledi.

Ülke genelinde yapılması öngörülen söz konusu tatbikatlar hakkında bilgi veren Cazeneuve, bu sayede olası terör saldırılarına karşı güvenlik birimlerinin hazırlık durumunun test edileceğini belirtti.

"Fransa'ya yönelik terör tehdidi hala çok yüksek"

Fransa'ya yönelik terör tehdidinin hala çok yüksek olduğunu kaydeden Bernard Cazeneuve, "Olası toplu cinayetler ve saldırılara karşı güvenlik güçleri, ülkenin her yerinde her zaman hazır durumda olabilmeli" dedi.

Yarın Nimes kentinde düzenlenecek tatbikatta, bir stadyumda kitlesel katliam gerçekleştirmek amacıyla kimyasal saldırı senaryosu karşısında güvenlik güçlerinin alacağı tedbirler test edilecek. Yaklaşık bin 200 polis okulu öğrencisinin taraftar rolünü oynayacağı tatbikata içişleri, savunma, sağlık ve spor bakanlıklarında çalışan 480 kişi katılacak.

Paris'te 4 gözaltı

Öte yandan, Fransa’nın başkenti Paris’te terör saldırısı hazırlığında oldukları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. 

BFM televizyon kanalının haberinde, Paris’in 18. mahallesi ile Seine-Saint-Denis banliyösünde terör saldırısı hazırlığı içinde oldukları iddiasıyla gözaltına alınanlardan birisinin kadın olduğu belirtildi. Zanlılardan iki erkek kardeşin ise Türk kökenli Fransız vatandaşı olduğu belirlendi.

Gözaltına alınanlardan 28 yaşındaki bir zanlının poliste sabıkası bulunduğu, 13 Kasım 2015 saldırılarından sonra ilan edilen olağanüstü hal uygulaması uyarınca bu kişinin zorunlu ev hapsinde tutulmasına karar verildiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...