IKBY Başkanı Barzani: Kürtlerin başına ne gelecek bilmiyorum

Düzenleyen: / Kaynak: AA
IKBY Başkanı Barzani: Kürtlerin başına ne gelecek bilmiyorum

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Suriye'deki Kürtlerin geleceğinin belirsiz olduğunu belirterek, "Savaşın sona ermesinden sonra Kürtlerin başına ne gelecek, bilmiyorum" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Suriye'deki Kürtlerin kaderinin belirsiz olduğunu ve onların bir savaş aracı olarak kullanıldığını belirtti.

Sky News Arapça televizyonuna konuşan Barzani, "Savaşın sona ermesinden sonra Kürtlerin başına ne gelecek, bilmiyorum. Çünkü ne Suriye yönetimi ne de muhalifler, Kürt haklarını tanıyor" dedi.

"Suriye'deki Kürtler bir savaş aracı olarak kullanılıyor"

Suriye'deki Kürtlerin arasında birçok siyasi ihtilaf ve anlaşmazlık olduğuna dikkati çeken Barzani, bu durumdan dolayı birçok fırsatı ellerinden kaçırdıklarını dile getirdi.

Söz konusu durumu büyük bir sorun şeklinde nitelendiren Barzani, şunları kaydetti:

"Kürtler bu yüzden çok şey kaybetti. Ne rejimle bir anlaşmaları var ne de muhaliflerle. Ne rejim Kürtlerin haklarını tanıyor ne de muhalifler. Nasıl bir yöne doğru gittiklerini bilmiyorum. Rojavalı Kürtler (Suriye Kürtleri) bir savaş aracı olarak kullanılıyor. Savaş bittikten sonra kaderleri ne olacak bilemiyorum."

Barzani, Suriye'deki Kürtler arasında birliğin oluşması için olayların başında tüm imkanlarını seferber ettiğini hatırlatarak, "Suriye olaylarının başında kardeşleri olarak tüm Kürt taraflarıyla görüştüm. Onların işine karışamam, sadece bir kardeşleri olarak onlara üzülüyorum. Onlardan birlik olup rejime karşı mı taraf mı olduklarına karar vermelerini istedim" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...