Mülteci derneklerinden Hollandalı taraftarlara tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mülteci derneklerinden Hollandalı taraftarlara tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya'nın başkenti Madrid'de oynanan Atletico Madrid-PSV Eindhoven maçı öncesinde, bir grup taraftarın dilenci kadınlara yönelik davranışları, bazı mülteci derneklerince tepkiyle karşılandı.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Uğur Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa devletlerinin mültecilere karşı iki yüzlü tutumu ve ırkçı yaklaşımlarını sürekli dile getirdiklerini kaydederek Avrupa'daki sağ partilerin yaklaşımını insanlık dışı olarak nitelendirdiklerini, Hollandalı taraftarların davranışlarının da bu söylemleri desteklediğini belirtti.

Avrupa'nın, mültecilerin insan olduğunun unutulduğu ve insanlık dışı muamelelere maruz kalınan bir yer olarak tarihteki yerini alacağını savunan Yıldırım, "Düzen, aslında mülteci kriziyle değil insanlık kriziyle karşı karşıyadır. Tarih, İkinci Dünya Savaşındaki Nazi kamplarını nasıl konuşuyorsa, bundan 20 ya da 50 yıl sonra Avrupalıların mültecileri nasıl aşağıladığını ve insan yerine koymadığını konuşacak. Tarih, bu Hollandalıları da unutmayacak" yorumunda bulundu. 

Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der) Başkanı Eda Bekçi ise "Görüntüleri izlerken tüylerim diken diken oldu. Çok aşağılayıcı bir davranış. Taraftarların mültecilere karşı gülerek ve alay ederek davranmaları gerçekten insanın içini acıtıyor Bu insanları bu duruma getirenlere de mültecilerle dalga geçen ve tepkisiz kalanlara da yazıklar olsun" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...