Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İranlı general Araste: Keskin nişancıları Suriye ve Irak'ta kullanabiliriz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İranlı general Araste: Keskin nişancıları Suriye ve Irak'ta kullanabiliriz

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı Tuğgeneral Araste, "Keskin nişancı ve komandoları, Suriye ve Irak'taki bazı bölgelerde 'danışman' olarak kullanabiliriz" dedi.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı Tuğgeneral Ali Araste, eğitimleri tamamlanan bazı komando ve keskin nişancıların "danışman" olarak Suriye ve Irak'a gönderilebileceğini söyledi. 

İran'ın yarı resmi ajansı Tasnim'in haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen bir askeri mezuniyet töreninde konuşan Araste, komando ve keskin nişancılardan oluşan bir grubun eğitimlerinin tamamladığını belirterek, "Keskin nişancı ve komandoları, Suriye ve Irak'taki bazı bölgelerde 'danışman' olarak kullanabiliriz" dedi. 

Suriye'de altıncı yılına giren iç savaşta Tahran yönetimi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimine destek veriyor. İran hükümeti, Suriye'deki savaşa müdahil olduğu yönündeki iddiaları resmi düzeyde yalanlarken, çatışmalarda öldürüldükleri haberi basına yansıyan İranlıları "gönüllüler" olarak nitelendiriyor. Öldürülen Devrim Muhafızları mensuplarını ise "emekli", "eski asker" ya da "danışman" olarak nitelendiren İran yönetiminin bu tavrı, Esed rejimine askeri destek verdiği yönündeki suçlamaları savuşturma amacı taşıdığı şeklinde yorumlanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...