İsveç, Almanya'yı Dublin Sözleşmesi'ne uymaya davet etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsveç, Almanya'yı Dublin Sözleşmesi'ne uymaya davet etti

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç Adalet ve Göçmen Bakanı Morgan Johansson, her hafta Almanya'ya iltica etmiş 500-600 sığınmacının İsveç'e geldiğini, Almanya'nın bunları geri kabul etmesi gerektiğini söyledi.

İsveç Adalet ve Göçmen Bakanı Morgan Johansson, Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduktan sonra İsveç'e iltica etmek isteyen sığınmacılar bulunduğunu belirterek bu ülkeden Dublin Sözleşmesi'ne uyarak söz konusu sığınmacıları geri kabul etmesini istedi. 

AA muhabirine konuşan Bakan Johansson, Almanya'ya iltica başvurusu yaptığı halde İsveç'e haftada 500- 600 sığınmacı geldiğini ifade ederek, ''Söz konusu sığınmacıları Dublin Sözleşmesi gereği Almanya'ya geri gönderiyoruz. Almanya bu sığınmacıları geri kabul etmemekte direniyor. Alman meslektaşım ile konu hakkında yakın temas halindeyim. Şubat ayında Almanya'ya 100 bin sığınmacı geldi. Onların durumunu da anlıyorum. Ama ortada bir sözleşme var. AB Komisyonu ve diğer AB ülkelerinin de Dublin Sözleşmesine uyması için Almanya'ya baskı yapmaları gerekir'' dedi.

Sözleşmeye göre bir AB ülkesine iltica başvurusunda bulunmuş sığınmacı başka bir AB ülkesine yasa dışı yollarla geçerse, başvuru yaptığı ülkeye geri gönderiliyor.

Kimlik kontrolleri devam edecek

Schengen serbest dolaşım sisteminin Avrupa için önemini bildiklerini ifade eden Johansson, ''Schengen siteminin devam etmesini istiyoruz. Geçen sene 163 bin sığınmacının gelmesiyle büyük sıkıntıya girdik ve yılbaşından hemen sonra Danimarka sınırında pasaport ve kimlik kontrollerine başladık. Sonbahardaki kabusu yaşamamak için kısa bir süre daha sınır kontrollerine devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

2016'da beklenti 100 bin sığınmacı

İsveç Göçmenler Ofisinin 2016 yılında ülkeye gelecek sığınmacı sayısını 70 bin ile 140 bin arasında öngördüğünü söyleyen Bakan Johansson, ''İsveç'e bu yıl 100 bin sığınmacı gelirse bunun üstesinden gelebiliriz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...