Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa'nın göbeğinde PKK çadırı

Düzenleyen:
Avrupa'nın göbeğinde PKK çadırı

DÜNYA Haberleri

Belçika hükümeti, terör örgütü PKK'ya, Başbakan Davutoğlu'nun da katılacağı Türkiye-AB Zirvesinin yapılacağı AB Konseyi binasının hemen arkasında çadır kurması için izin verdi.

Türkiye'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir  Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri  Bakanı Didier Reynders, İçişleri Bakanı Jan Jambon, Adalet Bakanı Koen Geens'in  katılımıyla yapılan üçlü toplantıdan sadece bir hafta sonra terör örgütü  yandaşlarından yeni bir adım geldi.

PKK yandaşları aldıkları izin sayesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  katılacağı Türkiye-AB Zirvesinin yapılacağı Brüksel'deki AB Konseyi binasının  hemen arkasına çadır kurdu. Terör örgütünün Belçika'daki liderlerinden Remzi  Kartal'ın Gündeydoğu'daki terör operasyonlarını eleştirmek için basın toplantısı  düzenlediği çadır halen kaldırılmış değil.

Terör örgütünün sembolleriyle dolu  olan çadırın etrafında az sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı görüldü.  Belçikalı bakanlar, geçen hafta terörle mücadelede işbirliği sözü vermesine  rağmen çadıra müdahale edilmedi.

AA muhabirinin ulaştığı Belçika İçişleri Bakanlığı yetkilileri, zirve  öncesi üstelik de zirvenin yapılacağı AB Konseyi binasının hemen arkasına terör  örgütünün çadır kurmasının güvenlik riski oluşturup oluşturmadığı yönündeki  soruya cevap vermedi.

ÜÇLÜ TOPLANTIDA ÇİFTE STANDART ELEŞTİRİSİ

Geçen hafta yapılan üçlü bakanlar toplantısı sonrası Dışişleri Bakanı  Çavuşoğlu, ortak basın toplantısında Belçika'yı eleştirerek, "PKK’yı DAEŞ’ten  farklı tutup ona tolerans göstermek, ya da DHKP-C gibi terörist örgütlere  müsamaha göstermek çifte standarttır. Bizim de arzumuz, bu teröristler konusunda  aynı hassasiyetin gösterilmesi ki Belçika’da da bunların cezaya çarptırılması  gerekiyor. Müsamaha yapılmaması gerekiyor" demişti.

Bu eleştiriye Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Reynders  ise, "Belçika’da PKK ve DHKP-C hakkında adli takip ve soruşturmalar federal  savcılar tarafından çok detaylı bir şekilde yürütülmektedir. Kısa bir süre sonra  4 dava hakim karşısına çıkacak. Usulleri yavaş olan bir ülkeyiz ancak terör ve  teröristlerin süreçleri konusunda en aktif ülkelerden bir tanesiyiz" cevabını  vermişti.

BELÇİKA'DAKİ PKK VARLIĞI

Belçika, terör örgütleri PKK ve DHKP-C'nin Avrupa'da en yoğun  faaliyette bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Örgüt liderlerinin yaşadığı  ülkeden PKK'nın televizyon kanalları da yayın yapıyor. Kurduğu dernekler  vasıtasıyla faaliyetlerini sürdüren terör örgütü PKK'ya karşı en son 2010 yılında  operasyon düzenlendi.

Sadece Belçika değil, Almanya, Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda,  İsveç ve Yunanistan başta olmak üzere diğer AB ülkelerinde de PKK faaliyet  yürütüyor. AB'nin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen bu örgüte karşı adım  atılmaması Türkiye'nin tepkisini çekiyor.

DAEŞ'E OPERASYON VAR PKK'YA YOK

Belçika'nın diğer bir terör örgütü DAEŞ'e karşı ise operasyonları  aralıksız devam ediyor. 13 Kasım'daki Paris saldırılarında yer aldığı belirtilen  kişileri bulmak için sık sık operasyonlar düzenleyen Belçika, bu konuda Fransa  ile işbirliği yapıyor. Son olarak geçen salı günü bir baskın sırasında çıkan  çatışmada 4 polis yaralanmış ve bir saldırgan öldürülmüştü. bugüne kadar 30'dan  fazla kişinin gözaltına alındığı operasyonlar sonunda 8 kişi tutuklandı.

"PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜ"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek  Temsilcisi Federica Mogherini, 14 Mar'ta "PKK'nın Avrupa'daki faaliyetlerinin,  AB'nin Ankara'daki saldırı sonrası ifade ettiği dayanışmasıyla çelişip  çelişmediğine" ilişkin bir soru üzerine, "PKK, AB için tüm açılardan kesinlikle  bir terör örgütüdür. AB içi ve dışındaki faaliyetleriyle onu (PKK) terör örgütü  olarak görüyoruz ve buna da bağlıyız" demişti.

"Bugün hem söylem hem de eylemde dayanışma günü" diyen Mogherini,  Başbakan Davutoğlu'yla zirve dolayısıyla görüştükleri zaman terör konusunu da ele  alacaklarını ifade etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...