Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye rejimi BM'nin ilaç yardımlarını engellemeye devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye rejimi BM'nin ilaç yardımlarını engellemeye devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Egeland, Suriye rejimin ilaç ve tıbbi malzemeleri yardım konvoylarından çıkarttırmaya devam ettiğini söyledi.

Uluslararası Suri'ye Destek Grubunun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, Suriye rejimin ilaç ve tıbbi malzemeleri yardım konvoylarından çıkarttırmaya devam ettiğini söyledi.

ISSG İnsani Erişim Çalışma Grubu'nun 5. toplantısın ardından BM Cenevre Ofisi'de basın toplantısı düzenleyen Egeland, Suriye'de kuşatma altındaki 18 bölgeden 6'sına rejim izin vermediği için hala insani yardım gönderilemediğini ifade etti.

Halep ve çevresinde ihtiyaçların arttığına dikkati çeken Egeland, "İlaçlar ve tıbbi malzemeler yardım konvoylarından çıkarılmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Kuşatma altındaki bölgelerden tahliye yapılamadığı için insanların öldüğünü belirten Egeland, ABD, Rusya ve ISSG ülkelerine ise tutukların acilen serbest bırakılması için Suriye'deki taraflara baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...