Ukrayna’nın en büyük Lenin heykeli sokuldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna’nın en büyük Lenin heykeli sokuldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna’nın en büyük Lenin heykeli bulunduğu meydandan söküldü.

Zaparojya şehrinde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) en önemli sembollerinden Lenin heykelini sökmek için başlayan çalışmalar ikinci gün sona erdi.

Ukrayna’nın 20 metre yüksekliği ve 40 ton ağırlığı ile en büyük Lenin heykeli, 29 saat süren söküm işlemlerinin ardından belediye görevlileri tarafından tıra yüklenerek bir depoya götürüldü.

Lenin heykelinin sökülmesi esnasında halk meydanda toplanarak sökme çalışmalarını izledi. Kalabalığın arasında heykelin sökülmesi nedeniyle hatıra fotoğrafı çektirenler dikkat çekti. 

Sovyet izleri siliniyor

Daha önce de Ukrayna’nın Zaparojya şehir merkezinde, komünist rejimin sembollerini yasaklayan parlamento kararı çerçevesinde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin ilk istihbarat ve gizli servisi Çeka’nın kurucusu ve ilk önderi olan Demir Feliks lakabıyla da bilinen 6 metre yüksekliğinde 40 tonluk Feliks Dzerjinskiy heykeli sökülmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...