Vietnam tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Vietnam tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya

DÜNYA Haberleri  / AA

Vietnam'ın güneyindeki Mekong Deltası'nda yaşanan kuraklık nedeniyle, ülkedeki pirinç üretiminin 1 milyon ton azaldığı belirtildi.

Tarım Bakanlığı birim şefi Ma Quang Trung, deltada yaşanan kuraklığın kendisini önemli ölçüde gösterdiğini söyledi.

Vietnam'ın tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Trung, nisan sonuna kadar yağmur yağmaması durumunda bölgedeki çiftçilerin ve dolaylı olarak yarım milyon kişinin olumsuz etkileneceğini bildirdi.

Trung, kuraklık nedeniyle ülkedeki 7 milyon tonluk pirinç üretiminin 1 milyon ton azaldığını ifade etti. 

34 ülke vatandaşının karnını doyuramıyor

Birleşmiş Milletler dünya genelinde 34 ülkenin çatışma, kuraklık, sel ve benzeri nedenlerle halkını doyuracak gıdadan yoksun olduğunu belirtti.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün raporu birçok ülkede yeterli gıda olmadığını ve halkın dış yardıma ihtiyacı olduğunu ortaya koydu. Raporda yer alan ülkelerden 27’si Afrika, kalan 7’si ise Asya’da bulunuyor.

Bu ülkeler Zimbabve, Burkina Faso, Çad, Cibuti, Eritre, Gine, Liberya, Malavi, Mali, Moritanya, Nijer, Sierra Leon, Burundi, Kongo, Etiyopya, Kenya, Lesotho, Madagaskar, Mozambik, Güney Sudan, Sudan, Svaziland, Uganda, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali, Kamerun, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Afganistan, Myanmar, Nepal, Irak, Suriye, Kuzey Kore ve Yemen olarak listelendi. Gıda sıkıntısı sorunlarının temelinde kuraklık, sel gibi iklim olayları yer alsa da Suriye, Irak, Yemen, Güney Sudan, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Afganistan gibi ülkelerdeki çatışma ve iç savaşlar da tarımı engelliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...