Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası ertelendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve aşırı örgüt kapsamına alınması için yaptığı başvuru üzerine açılan davanın duruşması 7 Nisan’a ertelendi.

Kırım Haber Ajansının verdiği bilgiye göre Kırım Yüksek Mahkemesinde görülen dava, sabah yerel saat ile 09.30’da başladı. Akşam saatlerine kadar süren duruşma, tarafların dinlenilmesinden sonra tekrar ileri bir tarihe alındı.

Mahkeme, Kırım Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesinin katılması için duruşmayı 7 Nisan tarihine aldı.

Kırım Tatar Milli Meclisi avukatı Cemil Temişev yaptığı açıklamada, “Bugün Kırım Tatar Milli Meclisini yasaklama davası ile ilgili mahkeme duruşması başladı. Davacı ve davalı, idari dava ile ilgili açıklamalarda bulundu ve birbirine sorular sordu. Sonunda mahkeme, davaya Kırım Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesinin katılımını sağlamak gerektiğine dair karar aldı” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...