Suriye halkı Rusya’nın kararının 'oyun' olduğunu düşünüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye halkı Rusya’nın kararının 'oyun' olduğunu düşünüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye halkından bazıları, Rusya’nın sürpriz şekilde Suriye’deki güçlerini kısmen çekeceğini açıklaması "olumlu" bulurken, bazıları bunun "büyük bir oyun" olduğunu düşünüyor.

AA muhabirine konuşan İdlib kentinin güney kırsalında bulunan inşaatta mühendis olarak görev yapan Ubeyde el-İsmaili, kulislerin arkasında konuşulanları bilmedikleri için sivil halk olarak siyasi analiz yapamadıklarını belirterek, genel olarak Rusya’nın çekilmesinin, saldırıların azalacağından dolayı halkı sevindirdiğini ifade etti.

Rusya’nın silahlı grupları vurma bahanesiyle Suriye’ye müdahalesinin ülkenin birkaç bölgesinde muhalefetin askeri gücünü olumsuz etkilediğini kaydeden Ahmed Huhiddin ise Rusya’nın çekilmesinin devrimcilerin kendilerini toparlaması ve katliamın durması açısından olumlu olacağını dile getirdi.

İdlib’e bağlı Maarre Hurme beldesi Yerel Meclisi Üyesi Halit el-Hüseyin de Rusya’nın çekilmesinin uluslararası-batı ittifakı çerçevesinde gerçekleştirilen büyük oyun olduğuna dikkat çekerek, oyunun uzun vadedeki boyutlarını kimsenin bilmediğine değindi.

Cep telefon dükkanı sahibi Muhammet el-Hilfavi de Rusya’nın katliam dışında Suriye’de hiçbir şeyi elde edemediğini aktararak, Rusya’nın çekilmesinin halk için hayırlı olabileceğine inanmadığını ve çekilmenin altında ilerleyen günlerde ortaya çıkacak büyük meselelerin bulunduğunu anlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...