IKBY, Rusya'dan silah almaya hazırlanıyor

Düzenleyen:
IKBY, Rusya'dan silah almaya hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri

IKBY Moskova Temsilcisi Aso Talabani, Rus devlet haber ajansına yaptığı açıklamada, önümüzdeki ay Irak'tan bir heyetin yeni silah alımı konusunu görüşmek üzere Moskova'ya geleceğini bildirdi.

Moskova'nın heyette, hem Kürdistan Demokratik Partisi hem de Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden üyelerin olmasını şart koştuğunu belirten Talabani, Erbil ile Moskova arasında silah alımına dair ön anlaşmanın bulunduğunu, teslimatın ne zaman yapılacağının ise bu toplantıda müzakere edileceğini kaydetti.

IKBY'nin daha önce Rusya'dan iki parti halinde silah aldığını ifade eden Talabani, dört ay önce hafif silahların, yakın zamanda da uçaksavarların ulaştığını aktardı.

BARZANİ'DEN SURİYE AÇIKLAMASI

PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD, ülkenin kuzey bölümünde federasyon ilan etti. Federasyona Esad yönetimi tepki gösterirken, Kuzey Irak'taki Kürdistan lideri Barzani Kürtlerin Suriye'de savaş aracı olarak kullanıldığını kaydetti.

"KÜRTLERİN BAŞINA NE GELECEK BİLMİYORUM"

Sky News Arapça televizyonuna konuşan Barzani, "Savaşın sona ermesinden sonra Kürtlerin başına ne gelecek, bilmiyorum. Çünkü ne Suriye yönetimi ne de muhalifler, Kürt haklarını tanıyor" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...