Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB İsrail'in Filistinlilere ait arazilere el koymasına tepki gösterdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB İsrail'in Filistinlilere ait arazilere el koymasına tepki gösterdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Birliği, İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da Eriha şehri yakınlarındaki araziye el koyma kararına tepki gösterdi.

Avrupa Birliği (AB), İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da Eriha şehri yakınlarındaki araziye el koyma kararına tepki gösterdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in yeni el koyma kararının gelecekteki bir Filistin devletinin sürdürülebilirliğini riske atan başka bir adım olduğu ifade edildi.

Bu kararın aynı zamanda İsrail'in iki devletli çözüme olan taahhüdünü sorgulanır bir hale getirdiği belirtilen açıklamada, "Uluslararası kanunlara aykırı olan ve barışın önünde engel teşkile eden yerleşim yerlerinin genişletilmesine dönük kararlar, sadece sorunun taraflarını daha da ayrı noktalara itecektir" denildi.

AB'nin İsrail'in yerleşim yerleri politikasına ve bu kapsamdaki el koyma, zorla tahliye, erişim ve harekete getirilen kısıtlama gibi her türlü eyleme güçlü bir şekilde karşı olmayı sürdürdüğü de vurgulandı.

- 2 bin 342 dönümlük araziye el konuldu

Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına karşı olan "Peace Now" adlı İsrailli sivil toplum kuruluşunun 16 Mart'ta yaptığı yazılı açıklamada, İsrail hükümetinin Batı Şeria'nın Eriha kentinin güneyinde yer alan Filistinlilere ait 2 bin 342 dönümlük araziye el koyduğu belirtilmişti. 

Geçekleştirilen toprak gasbının İsrail ordu radyosu tarafından da duyurulduğu ifade edilen açıklamada, el konulan toprakların yakınlardaki Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesi, turizm ve diğer ticari yatırımlar için kullanılması gibi planların bulunduğu kaydedilmişti. 

İsrail hükümeti ocak ayında Eriha yakınlarında 154 dönümlük bir araziye el koymayı planladığını açıklamamış ve uluslararası toplumun tepkisini çekmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...