HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararından memnuniyet duyduk'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararından memnuniyet duyduk'
Katar, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Katar Dışişleri Bakanı Sani Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararından memnuniyet duyduğu bildirildi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin, Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararından memnuniyet duyduğu bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Katarlı mevkidaşı Al Sani telefonda görüşerek, Suriye'deki gelişmeleri ve uluslararası petrol piyasasındaki son durumu ele aldı.

Al Sani'nin, Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararından memnuniyet duyduğu ve bu kararı, "krizin sona ermesi için siyasi bir çözüm bulunması yolunda olumlu bir adım" olarak nitelendirdiği görüşmede, Suriye halkına insani yardımların ulaştırılması için çabaların yoğunlaştırılması ve Suriye'nin birliğinin korunması gerektiği vurgulandı.

Uluslararası petrol piyasasındaki son gelişmelerin de ele alındığı görüşmede taraflar, enerji alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda istekli olduklarını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazartesi günü Suriye'deki Rus güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi yönünde talimat vermişti. Bu çerçevede 15 Mart'ta Suriye'deki Rus hava üssünde görev yapan uçakların ilk grubunun ayrıldığı açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...