Irak'ta Sadr yanlıları sivil itaatsizlik eylemine başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta Sadr yanlıları sivil itaatsizlik eylemine başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Şii lider Sadr yanlıları başkent Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge girişlerinde sivil itaatsizlik eylemine başladı

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr yanlıları, hükümetten yapılan "eyleme izin verilmeyeceği" yönündeki açıklamaya rağmen başkent Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölge girişlerinde "sivil itaatsizlik" eylemine başladı.

Bağdat'ta yoğun güvenlik önlemleri altında Yeşil Bölge'nin girişlerinde eyleme başlayan Sadr yanlıları, Irak bayrakları taşıyarak reform ve yolsuzlukla mücadele edilmesi için hükümet karşıtı sloganlar attı.

AA muhabirine konuşan eylemci Safa Bağdadi, Sadr'ın çağrısı üzerine eyleme katıldığını dile getirerek, "Irak halkının reform talepleri gerçekleşene kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Buraya (Yeşil Bölge) kilometrelerce uzaktan geldik. Bazı yerlerde güvenlik güçlerinin engeline takılıyoruz ama aldırış etmeden yolumuza devam edeceğiz" dedi.

'Barışçıl eylem yapmaya geldik'

Sadr yanlısı eylemci Basim Temimi de "Irak'ta hiçbir reform gerçekleştiremeyen bir hükümet söz konusu. Bu nedenle talep çıtasını yükselterek Yeşil Bölge girişlerinde barışçıl eylem yapmaya geldik. Halihazırdaki siyasi tabaka Irak'ı yolsuzlukların yapıldığı ve rüşvetin zirvede olduğu bir ülke haline getirdi" diye konuştu.

Bağdat'ta Sadr yanlılarının eylemi dolayısıyla dün akşamdan itibaren birçok yol trafiğe kapatıldı. Yeşil Bölge girişlerindeki kontrol noktaları ve asker sayısı iki katına çıkarıldı. Eylem sırasında taşkınlık ihtimaline karşı Yeşil Bölge girişinde bulunan Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Planlama Bakanlığı ve birçok hükümet binasının çevresine tel örgüler çekildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...