Litvanya için en büyük tehdit Rusya

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Litvanya için en büyük tehdit Rusya

DÜNYA Haberleri  / AA

Litvanya, yeni askeri stratejisi çerçevesinde, Rusya'yı "en büyük tehdit" ilan etti.

Litvanya Savunma Bakanlığından ülkenin yeni askeri stratejisine ilişkin yapılan açıklamada, Avrupa'nın güvenlik sistemini yok etmeyi hedeflediği iddia edilen Rusya'nın Litvanya için en büyük tehdit olduğu vurgulandı.

Litvanya'daki güvenlik koşullarının kötüye gittiğine işaret edilen açıklamada, Litvanya ile bölgesindeki diğer ülkelere Rusya'nın muhtemel bir saldırısının sadece teorik görünmediğini, gelecekte bu ihtimalin artabileceği ve her türlü Rus tehdidine yanıt vermek için Litvanya ordusunun hazır olması gerektiği vurgulandı.

Stratejiye ilişkin basına konuşan Litvanya Savunma Bakanı Juozas Olekas, "2012'deki askeri stratejimiz artık güvenlik gerçeklerine uymuyor. Ordumuz yeni zorluklarla karşı karşıya. Gürcistan ve Ukrayna’nın deneyimlerine dayanarak askeri varlığımız, hem bağımsız hem de müttefikleriyle birlikte her türlü tehdide cevap vermeye hazır olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...