İngiltere Başbakanı Cameron: Fark yapacak bir plana sahibiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere Başbakanı Cameron: Fark yapacak bir plana sahibiz

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Başbakanı Cameron, "Bu krizde ilk defa olarak doğru ve tam bir şekilde uygulanması halinde fark yapacak bir plana sahibiz" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye ile AB arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve sığınmacı krizinin çözümü için yürütülen görüşmelerde varılan anlaşmaya ilişkin, "Bu krizde ilk defa olarak, doğru ve tam bir şekilde uygulanması halinde fark yapacak bir plana sahibiz." dedi.

AB Liderler Zirvesi için Brüksel'de bulunan Cameron, zirvenin ardından AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmaya ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Anlaşmanın Doğu Akdeniz’i geçen sığınmacı sayısını "önemli ölçüde" azaltacağını belirten Cameron, "Plan, bir tekneye binmek ile Avrupa’ya yerleşmek arasındaki bağı koparacak, insan kaçakçılarının iş modelini iflas ettirecek." ifadelerini kullandı.

David Cameron, "Öyle inanıyorum ki bu krizde ilk defa olarak, doğru ve tam bir şekilde uygulanması halinde fark yapacak bir plana sahibiz." diye konuştu.

Cameron, zirvede varılan anlaşmanın İngiltere’nin almayı planladığı ve 20 bin olarak açıkladığı sığınmacı sayısını artırmayacağını da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...