Renzi'den Türkiye-AB anlaşmasına ilişkin açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Renzi'den Türkiye-AB anlaşmasına ilişkin açıklama

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya Başbakanı Renzi, Türkiye ile Avrupa Birliği’nin sığınmacı krizi konusunda vardığı anlaşmayı "gerçekçi ancak gerçekleşmesi zor" olarak tanımladı.

Brüksel’deki zirve sonrası İtalyan basınına zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Renzi, Türkiye ile AB arasında varılan anlaşmadan nispeten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Renzi, "Uzun bir tartışma ve uzlaşma süreci sonunda gerçekçi ama elde edilmesi zor bir anlaşmaya varıldı. Bu anlaşmaya şu anda olumlu bir görüşte bulunabilirim ama önümüzdeki haftalar bunun gerçekleşip gerçekleşmediğini bize gösterecek" dedi.

"Süreç ne kolay ne de kısa olacak"

Renzi, anlaşmayla bir çocuk bile kurtarsalar görevlerini yapmış olacaklarını dile getirdi.

Anlaşmayla daha önce ortaya koydukları insan hakları, basın özgürlüğü gibi AB’nin temelini oluşturan değerlere saygı duyulmasına açıkça referansta bulunulduğuna işaret eden Renzi, bu noktada AB ülkeleri arasında daha önce anlaşmaya varılan sığınmacıların AB içinde yeniden yerleştirmesinin tekrardan başlamasını umduğunu belirtti. Renzi, bunun başladığını görene dek gerçekleşeceğine inanmayacağını da ifade etti.

Türkiye’nin AB üyeliğine yönelik sürece değinen Başbakan Renzi, "Bu çok ama çok karmaşık bir süreç. Bugünkü anlaşmayla ileriye doğru önemli bir adım atmaya karar verdik. Bu husustaki tartışmalar daha sürecektir çünkü bu süreç ne kolay ne de kısa olacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...