Obama ilk defa bir kadın komutanı aday gösterdi

Obama ilk defa bir kadın komutanı aday gösterdi

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Başkan Barack Obama’nın ilk defa bir kadını muharebe komutanlığına aday gösterdiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Başkan Barack Obama’nın ilk defa bir kadını muharebe komutanlığına aday gösterdiğini söyledi. Carter, ABD’de Politico dergisinin “Oyun kitabı kahvaltısı” adlı sabah programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Carter, Hava Kuvvetlerinde general olarak görev yapan Lori Robinson’un Obama tarafından ABD Kuzey Komutanlığı'na aday gösterildiğini bildirdi. Atamanın gerçekleşmesi durumunda ABD tarihinde ilk defa bir kadının muharebe komutanlığı görevine getirileceğini belirten Carter, “Bu farklı bir durumu göstermektedir. Çok sayıda son derece güçlü kadın görevli yetişmektedir ve Lori kesinlikle bu göreve uymaktadır” dedi. Obama’nın gösterdiği adayın göreve başlaması için Senato’nun onayı gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...