Washington Post, Putin'in yeni hedefini duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: tr.sputniknews.com
Washington Post, Putin'in yeni hedefini duyurdu

DÜNYA Haberleri  / tr.sputniknews.com

New York Üniversitesi'nden Profesör Galeotti, Suriye'den kısmi çekilme kararı alan Putin'in Rusya'nın yeni askeri gücünü Orta Asya'daki terörle mücadelede kullanabileceğini belirtti.

Washington DC'nin en büyük ve en eski gazetesi Washington Post gazetesi, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği operasyonlarla ilgili olarak uluslararası uzmanların bilgisine başvurdu. Bu uzmanlardan biri de New York Üniversitesi'nden Profesör Mark Galeotti'ydi. Galeotti, Suriye'den kısmi çekilme kararı alan Putin'in Rusya'nın yeni askeri gücünü Afganistan'da veya Orta Asya'daki terörle mücadele operasyonlarında kullanabileceğini ifade etti.

WASHINGTON POST GAZETESİ UZMANLARIN GÖRÜŞÜNE BAŞVURDU

Washington Post gazetesi, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği operasyonlarla ilgili olarak uzmanların görüşlerini aldı.

"OPERASYONLAR, RUS ORDUSUNA YENİ KABİLİYETLER KAZANDIRDI"

Uluslararası uzmanlar, operasyonların Rus ordusuna yeni imkan ve kabiliyetler kazandırdığını belirtip, özellikle denizaltıdan fırlatılan seyir füzelerine, lojistik sisteminin gelişmesine ve elit birliklerin ortaya çıkmasına vurgu yaptı.

"RUS ASKERLER, SURİYE'DE İYİ BİR TEŞKİLAT KURGUSUNA SAHİP"

Uzmanlar ayrıca Rus askerlerinin Suriye'de profesyonel olduklarını ve iyi bir teşkilat kurgusuna sahip olduklarını gösterdiklerini belirtti.

"RUSLAR HEPİMİZİ HAKSIZ ÇIKARDI"

"Operasyonlar başladığında Washington'da Rusların operasyon temposunu yakalayamayacağı düşünülüyordu. Ancak Ruslar hepimizi haksız çıkardı" diyen Mark Galeotti, Rusya'nın yeni askeri gücünü Afganistan'da veya Orta Asya'daki terörle mücadele operasyonlarında kullanabileceğini kaydetti.

"NATO ARTIK PLAN YAPMAK ZORUNDA"

Rus uzman İgor Sutyagin ise, "1990'dan bu yana Avrupa'da Rusya ile bir çatışma yaşanması öngörülmüyordu. Ancak bu kanı, Suriye'deki operasyonlarla ortadan kalktı" dedi. Sutyagin, batılı güçlerin artık savunma konusunda plan yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

"GÜRCİSTAN SAVAŞI RUS ORDUSUNDA REFORM ÇALIŞMALARINI TEŞVİK ETTİ"

Avrupa Uluslararası İlişkiler Konseyi'nden Gustav Gressel'e göre, 2008 yılında Gürcistan'da yaşanan savaş, Rus ordusunda reform ve modernizasyon çalışmalarını teşvik etti.

Daha önce bu konuda bir çalışma hazırlayan Gressel, Rusya'nın savaşın ardından 'sessiz askeri devrim' gerçekleştirdiğini kaydetmişti.

WASHINGTON POST NEDİR?

The Washington Post, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington, DC'nin en büyük ve en eski gazetesidir. Yayın dili İngilizce olan gazete, broadsheet formatında yayımlanmaktadır.

Gazete Stilson Hutchins tarafından 1877 yılında kurulmuştur. Sahibi The Washington Post Company'dir. The Washington Post özellikle Watergate skandalı sırasında ünlenmiştir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: tr.sputniknews.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...