Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyrut'ta Suriyeli muhaliflere destek gösterisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Beyrut'ta Suriyeli muhaliflere destek gösterisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Suriye'deki savaşın altıncı yılı için gösteri düzenlendi.

Beyrut'ta Şehitler Meydanı'nda toplanan çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu yaklaşık yüz kişilik grup, Suriye muhalefetini temsil eden Suriye bayraklarıyla gösteri düzenledi.

Suriye rejimi ve işlediği insanlık suçları aleyhine slogan atan grup, "Hain, Golan dışında barış yapmıyor","Mültecilere yapılan yardımlar, sorumlular cevap verin", "2011'de başlayan Suriye iç savaşı değil, Suriye devrimi" yazılı dövizler taşıdı. Grup, benzer şekilde Suriye'de birçok bölgeyi kontrolü altında tutan DAEŞ terör örgütü aleyhinde de slogan attı.
Güvenlik güçlerinin çevresinde önlem aldığı göstericilere yaklaşmaya çalışan Suriye rejimi destekçisi birkaç kişilik grup, polis tarafından uzaklaştırıldı.

"Devrimin amacı Esed rejimini dervirmek"

Suriyeli Basın Aktivisti Ahmet el Kuseyr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye'de sürmekte olan yıkım, Suriye gösterilerinin durmasına yol açtı. Suriye'de saldırıların durmasının ardından, barışçıl hareket yeniden sokağa çıktı. Bu gösteriler, yaşananların bir mezhep savaşı değil, devrimin amacının Beşar Esed rejimini devirmek olduğunu gösterdi" dedi.

Lübnanlı Gazeteci Hazım el Emin, "Bu mahzun bir anma. Devrim beş yılı geride bırakmasına rağmen, Suriye rejimini deviremedi. Başka hiçbir Arap ülkesi bu devrimin kutlanmasına izin vermiyor. Çünkü bu ülkeler Suriye devrimi aleyhinde çalışıyor" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...