Desteği çeksinler PYD birkaç gün içinde biter

Düzenleyen:
Desteği çeksinler PYD birkaç gün içinde biter

DÜNYA Haberleri

ENKS Temsilcisi Beşar: PYD’nin federasyonunu kimse tanımıyor. Amaç Esad’ı korumak ve bölgeyi karıştırmak. Uluslararası güçler desteğini çeksin PYD’nin birkaç günlük ömrü var.

Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile hareket eden Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) temsilcisi Abdülhakim Beşar, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde kontrolünde tuttuğu bölgelerde federasyon ilanının rejimin üzerindeki baskıyı azaltmayı hedeflediğini söyledi. Beşar, “PYD’nin Suriye’de federasyon ilanı rejimin üzerindeki baskıyı azaltmayı ve dikkatleri başka yöne çekmeyi hedefliyor. PYD’nin düşünülmeden aceleyle alınmış maceraperest bu kararı Kürtlerin yararına değil. PYD’nin aldığı federasyon kararının herhangi bir meşru tarafı yoktur. Bağımsızlık ilanını uluslararası toplum tanımaz. ABD zaten federal sistemi desteklemediklerini açıklamıştı. Kürtler ve civardaki ülkeler de bunu kabul etmez. PYD’nin amacı tek taraflı alınan bir kararla bölgeyi karıştırmak” dedi. PYD’nin uluslararası güçler tarafından ayakta tutulduğunu da belirten Beşar, “PYD, Kürtlerin çok az bir kısmını temsil ediyor. PYD’ye destek veren ülkeler silah desteğinden vazgeçerse arkasında halkın desteği olmayan PYD, birkaç gün içerisinde biter. PYD’yi bu hale getiren ve güçlendiren Esad rejimidir. Rejimin iki hedefi vardı, birincisi Kürtlerin devrime katılmasını engellemek ve onları bastırmak, ikincisi ise diğer Suriyeli gruplarla Kürtlerin arasını açmak, özellikle de Araplarla” diye konuştu. Öte yandan, Rusya yönetimi de, Suriyeli Kürtlerin müttefikleriyle birlikte ülkenin kuzeyinde federatif idari yapılanmaya gitme kararını eleştirdi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov Moskova’da yaptığı açıklamada, ‘bu gibi kararların tek taraflı alınamayacağını’ söyledi. Bu konuda müzakereler yoluyla karara varılabileceğini belirten Bogdanov, bu nedenle Rusya’nın Cenevre barış görüşmelerine Kürtlerin de katılmalarından yana olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...