'PKK, Suriye'de kanton oluşturamaz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'PKK, Suriye'de kanton oluşturamaz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Süleyman, "PKK, Suriye'de kanton oluşturamaz. Suriye'de Türkmen'i, Çerkez'i, Arap'ı kısacası hiçbir millet bu durumu kabul etmez" dedi.

Suriye Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin ülkenin kuzeyinde tek taraflı federasyon ilan etmesiyle ilgili, "PKK, Suriye'de kanton oluşturamaz. Çünkü, oranın halkı buna izin vermez. Suriye'de Sünni'si, Türkmen'i, Çerkez'i, Arap'ı kısacası hiçbir millet bu durumu kabul etmez" dedi. Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'den çekilmesinin Türkmen birliklerinin ve Özgür Suriye Ordusu'nun zaferi olarak kabul edildiğini belirtti. Rusya'nın büyük bir güçle sivil insanların hayatına son vermek için Suriye'ye geldiğini ifade eden Süleyman, Rusya'nın Türkmen birliklerine ve Özgür Suriye Ordusuna çok fazla zarar veremediğini ama çok sayıda generalinin savaşta hayatını kaybettiğini söyledi.

"PKK, Suriye'de kanton oluşturamaz" diyen Süleyman, "Çünkü, oranın halkı buna izin vermez. Suriye'de Sünni'si, Türkmen'i, Çerkez'i, Arap'ı kısacası hiçbir millet bu durumu kabul etmez. Bu bir hayal. Suriye'nin kuzeyinde yaşayan halk, bu durumu kabul etmez. PKK, şimdilik gösteriş olarak düşüncesini ortaya koymaya çalışıyor ama halk buna izin vermez. Rusya, zaten senaryo gereği geri çekildi. PKK'ya destek veren ülkelerden biri Rusya, diğeri ABD. Rusya geri çekildi şimdi sıra ABD'de. İnşallah Suriye'nin kaderini Suriye halkı kendi çizecek" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...