Kazakistan sandık başına gitti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kazakistan sandık başına gitti

DÜNYA Haberleri  / AA

Kazakistan’da halk milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti.

Kazakistan'da Parlamento seçimi için 9 milyon 791 bin 165 seçmen sandık başına gitti.  Seçmenler, ülke genelindeki 9 bin 840 seçim merkezinde oy kullanıyor. Seçimlerde iktidar partisi Nur Otan başta olmak üzere Komünist Parti, Sosyal Demokrat Parti, Akcol, Birlik ve Aul partileri Parlamento’da sandalye elde etmek için yarışıyor. 107 sandalyeli Kazak Meclisi 5 yıllık süre ile seçiliyor.

Yüzde 7 barajını aşan partiler 98 milletvekilini çıkarma hakkını elde ederken, kalan 9 milletvekili de Kazakistan Halklar Asamblesi tarafından gösterilen adaylardan seçilecek.

Kazakistan Merkez Seçim Komisyonu Üyesi Bahıt Meldeşov, düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar oy verme işlemlerinde ihlal tespit edilmediğini belirterek, sonuçlara ilişkin ön verilerin akşam saatlerinde açıklanacağını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...